Aanmeldprocedure 1

Aanmeldprocedure

Aanmeldingen
Heeft u belangstelling voor deze vrijeschool en wilt u uw kind graag op de Vrijeschool Vredehof geplaatst zien, dan kunt u langskomen tijdens een van de  informatieochtenden over ons onderwijs (zie agenda voor data).  Tijdens deze bijeenkomst worden aanmeldformulieren verstrekt. Aanmeldformulieren worden wettelijk pas in behandeling genomen als uw kind de leeftijd van 3 jaar heeft bereikt. U kunt het formulier wel al invullen, zo weten wij dat u interesse heeft in een plaats op onze school.

Leerlingen worden toegelaten op volgorde van aanmelding. In het schooljaar voorafgaand aan het jaar waarin uw kind vier jaar wordt, wordt u óf aannameprocedure gestart waarbij u en uw peuter worden uitgenodigd voor een aannamegesprek na het inleveren van de aanvullende documenten zoals het intakeformulier, óf u ontvangt bericht dat er op dat moment (nog) geen plaats is voor uw kind. Is er geen plaats voor uw kind, dan is er altijd een mogelijkheid om op de wachtlijst te blijven staan tot er een plekje vrij komt.

Er zijn voorrangsregels bij plaatsing. Broertjes en zusjes hebben voorrang.  Doorgaans kunnen wij maar een aantal aanmeldingen plaatsen en is er een vorse wachtlijst.

Zij-instromers 
Bent u opzoek naar een “nieuwe” school voor uw kind dan bent u ook van harte welkom op een van de informatiebijeenkomsten (zie agenda voor data). Tijdens deze informatiebijeenkomst kunt u een aanmeldformulier invullen en inleveren voor uw kind(eren). De aannamecoördinator neemt zsm contact met u op of er mogelijk plaats is in de klas en indien er plaats is de aanname procedure zij-introom met u door te nemen en te starten. Na afronding van deze procedure wordt duidelijk of wij uw kind een plaats kunnen bieden op onze school.

Wachtlijsten & plaats
Vanwege de grote vraag naar vrijeschoolonderwijs, is de Vrijeschool Vredehof gestart met het invoeren van wachtlijsten voor diverse klassen. Wij benadrukken dan ook uw kind(eren) al op zeer jonge leeftijd interesse te tonen middels ons aanmeldformulier.

Aanmeldprocedure Visie en missie 1   Leerlingondersteuning

Agenda


Bekijk volledige agenda »


Laatste nieuws

Zomervakantie 2019

Momenteel genieten wij van de zomervakantie.

Op maandag 2 september 2019 zijn wij er weer.
Tot dan!

Ernstjan Cooiman
Schoolleider

Lees bericht »

Bekijk oudere berichten »

“Wij werken vanuit Antroposofische visie”

Vrijeschool Vredehof