Aanmeldprocedure 1

Aanmeldprocedure

Aanmeldingen
Heeft u belangstelling voor onze vrijeschool en wilt u uw kind graag op Vrijeschool Vredehof geplaatst zien? Dan kunt u langskomen tijdens één van vijf de informatieochtenden per schooljaar over onze school (zie de agenda voor alle data). Tijdens deze bijeenkomst krijgt u – van de schoolleider – uitleg over ons onderwijs, kunt u uw vragen stellen en krijgt u een rondleiding door de school. Na aanwezigheid bij een van deze bijeenkomsten, krijgt u via de administratie een mail met een link. Via deze link kunt u uw interesse in onze school kenbaar maken en komt u op de interesselijst.

Leerlingen worden toegelaten op volgorde van hun plaats op de interesselijst. Aanmeldformulieren worden pas verstrekt en in behandeling genomen als uw kind de leeftijd van drie jaar heeft bereikt. Rond de derde verjaardag van uw kind wordt óf de aannameprocedure gestart waarbij u en uw peuter worden uitgenodigd voor een aannamegesprek (na het inleveren van aanvullende documenten zoals het aanname- en intakeformulier), óf ontvangt u bericht dat er op dat moment (nog) geen plaats is voor uw kind. Indien er geen plaats is voor uw kind, dan is er altijd de mogelijkheid om op een wachtlijst te blijven staan tot er (wellicht) een plek vrij komt. Broertjes en zusjes hebben voorrang bij plaatsing.

Zij-instromers 
Bent u opzoek naar een ‘nieuwe’ school voor uw kind, dan bent u ook van harte welkom op één van de informatiebijeenkomsten (zie de agenda voor alle data). Na deze informatiebijeenkomst kunt u, via een link die u krijgt toegestuurd, uw gegevens doorgeven. De schoolleider (of coördinator aanname zij-instroom) neemt daarna zsm contact met u op. Er wordt dan besproken of er plek is in de klas van uw voorkeur en – indien er plaats is – wordt de aanname procedure zij-introom met u doorgenomen en gestart. Na afronding van deze procedure wordt duidelijk of wij uw kind definitief een plaats kunnen bieden op onze school.

Wachtlijsten & plaats
Vanwege de grote vraag naar vrijeschoolonderwijs, is er op Vrijeschool Vredehof een wachtlijst voor de meeste klassen. Wij raden u dan ook aan om – indien u écht geïnteresseerd bent in onze school – tijdig een informatiebijeenkomst te bezoeken en uw interesse kenbaar te maken.

Aanmeldprocedure Visie en missie 1   Leerlingondersteuning

Agenda


Bekijk volledige agenda »


Laatste nieuws

Schoolnieuws week 15

Schoolnieuws week 15 1

Beste ouders/verzorgers,

Klik hier voor het schoolnieuws van vrijdag 12 april 2024.

Hartelijke groet,

Ernstjan Cooiman
Schoolleider

Lees bericht »

Bekijk oudere berichten »

“Door het vieren van jaarfeesten worden kinderen zich bewust van het jaarverloop en stimuleren we verbondenheid met de natuur.”

Vrijeschool Vredehof