Ouderbetrokkenheid

Ouderbetrokkenheid

Ouderbibliotheek

Links in de hal van de school staat een roodbruine boekenkast die ingericht is als bibliotheek voor ouders. De bibliotheek bevat een mooie collectie boeken toegespitst op antroposo e, vrijeschoolonderwijs, jaarfeesten, opvoeden, kook- en knutselboeken en tijdschriften over onderwerpen waar je als ouder mee te maken hebt. In een gewone bibliotheek moet je lang zoeken; hier staan die boeken lekker bij elkaar. Boeken worden uitgeleend aan leden en het lidmaatschap kost € 2,50 per schooljaar. Je kunt de boeken één maand houden. De bibliotheek wordt beheerd door ouders. Iedere woensdagochtend is zij geopend.

Luizencontroleurs

Iedere klas heeft ouders als luizencontroleurs. Zie verder bij schoolregels en protocollen. 

Tuingroep

De tuingroep bestaat uit betrokken ouders die hart dragen voor ons groene schoolplein. Ongeveer een keer per maand spreekt de tuingroep op zaterdag af om zorg te dragen voor het groen op onze school. 

Schoolblad/ Seizoener

 Twee keer per jaar wordt een schoolkrant (Seizoener) samengesteld. In schooljaar 2020-2021 verschijnt de Seizoener rond Kerst en Sint Jan. De redactie bestaat uit twee (oud) ouders en de schoolleider. Zou je graag willen schrijven voor het schoolblad? Neem dan contact op met de schoolleider.

Pelle tweedehands kledingverkoop

Twee keer per jaar wordt er een tweedehands kledingverkoop georganiseerd. De opbrengst komt ten goede aan extra materialen voor de school of aan ouderactiviteiten. Hou het schoolnieuws in de gaten voor data van inname gebruikte kleding en voor de verkoopdata.

Lentemarkt

Ieder jaar organiseren leerlingen en ouders van klas 3 een Lentemarkt. Alle klassen doen mee door het organiseren van activiteiten en spellen aansluitend bij het gekozen thema van de Lentemarkt. Ook zijn er klassen die stands verzorgen waar ten bate van de school en goede doelen hapjes en meestal handgemaakte voorwerpen verkocht worden. Kortom een markt met veel lekkere hapjes, mooie sullen en er zijn vooral ook heel veel leuke spelletjes te doen.

Adventsbazaar

Eenmaal per jaar organiseren wordt door een groep enthousiaste ouders een adventsbazaar georganiseerd. Hier kunt u van alles kopen voor de Sint- en adventstijd. Voor de kinderen worden er vele activiteiten georganiseerd. Ook is ook een boekenmarkt. Alle hulp is welkom bij het organiseren van dit mooie evenement. Wil jij je actief inzetten neem contact op met de schoolleider.

Agenda


Bekijk volledige agenda »


Laatste nieuws

Schoolnieuws week 15

Schoolnieuws week 15 1

Beste ouders/verzorgers,

Klik hier voor het schoolnieuws van vrijdag 12 april 2024.

Hartelijke groet,

Ernstjan Cooiman
Schoolleider

Lees bericht »

Bekijk oudere berichten »

“Door het vieren van jaarfeesten worden kinderen zich bewust van het jaarverloop en stimuleren we verbondenheid met de natuur.”

Vrijeschool Vredehof